Nöjesparker i Paris

Ha roligt på Paris temaparker

Paris har flera olika nöjesparker och temaparker

En semester i Paris brukar innehålla en hel del besök på olika sevärdheter som Eiffeltornet och Louvren. Men Paris har också flera roliga temaparker och nöjesparker. En temapark är oftast en nöjespark med just ett specifikt tema. Men annars är de ganska lika då de innehåller massor av åkattraktioner. Paris mest kända temapark är Disneyland Paris och den mest kända nöjesparken är Jardin d'Acclimatation.

Nöjesparker i Paris lockar varje år miljoner besökare. Man behöver inte vara barn för att uppskatta en nöjespark. Vi har själva besökt många nöjesparker och temaparker när vi varit ute och rest i världen. Det brukar sägas att Frankrikes första nöjespark är Jardin d'Acclimatation i Paris. Parken öppnade redan 1860 men såg inte alls ut som den gör idag. Säger man ordet temapark så tänker nog de flesta på Disneyland Paris strax utanför Paris. Disneyparken öppnade 1992. En känd fransk seriefigur är Asterix som också har sin egna temapark Parc Asterix. Denna park öppnade 1989. Sedan finns även vattenpark och djurpark att besöka.

Här får du tips om olika temaparker och nöjesparker du kan besöka i Paris. För biljetter samarbetar vi med Tiqets och GetYourGuide. Paketresor med Sembo. Paris Pass med Go City.

Temaparker i Paris

Disneyland Paris temapark

Disneyland Paris

Ca 40 km utanför Paris ligger nöjesparken Disneyland Paris. Denna nöjespark är uppdelad i 2 olika temaparker. Disneyland Park där du träffar Musse Pigg, Askungen och alla de kända Disneyfigurerna. Walt Disney Studios Park som är inriktad på filmens värld.

Du kan besöka Disneyland Paris över dagen från Paris men du kan också välja att åka hit med en Disneyland Paris paketresa. Bor du på något av Disneys temahotell brukar entrébiljetter till Disneyland ingå. Åker du från Paris över dagen till Disneyland kan du boka en kombobiljett där det ingår transfer t/r Paris inklusive entrebiljetter.

Mer om Disneyland Paris

Parc Asterix temapark i Paris

Parc Asterix

Temaparken Parc Asterix är dedikerad till seriefigurerna Asterix och Obelix och de andra i den galliska byn. Parken är uppdelad i 6 olika zoner med olika inriktningar. Här finns massor av åkattraktioner och föreställningar. Parc Asterix ligger ca 30 km norr om Paris.

Här har du möjlighet att köpa en billigare entrébiljett om du köper biljett minst 7 dagar i förväg annars är biljetten dyrare. Du tar dig smidigt från Paris till Parc Asterix (Plailly) med FlixBus.

Mer om Park Asterix

Aquaboulevard Water Park i Paris

Aquaboulevard Water Park

Är ni i Paris under sommaren kan ni och barnen bada i den stora vattenparken Aquaboulevard Water Park. Där finns utomhusbassänger. De har även bassänger inomhus om man vill bad även vid kallt väder. Här finns vågor, vattenfall, gejsrar, vattenkanoner, ruschkanor och sandstrand.

Mer om Aquaboulevard Water Park

Paris Zoo i Paris

Paris Zoo

Inne i parken Bois de Vincenne i Paris hittar ni Paris Zoological Park. I denna djurpark som i folkmun kallas Vincennes Zoo finns många olika djurarter från 5 platser i världen som till exempel Jaguar, Wolverine, Noshörning, Varg, Giraffer, Lejon, Apor, Ormar, Fiskar m.m

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida för senaste information och vad som ingår i din biljett.
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top