Basilikan Sacre Coeur på kullen i Montmartre i Paris!

Missa inte ett besök upp i Sacre Coeur kupol, du ser 360 grader över Paris och får helt fantastiska bilder.
Uppe på kullen Montmartre kan ni besöka den romersk-katolska basilikan Sacré-Coeur. En helt fantastiskt byggnad och här uppe får ni en helt makalös utsikt över staden. Basilikan är ganska "ny" då byggnationen inte påbörjades förrän 1875. Det är fri entré in i själva kyrkan men det kostar att besöka kupolen.

Basilikan ligger i det 18 arrondissement i Paris.!

Sacre Coeur guidad tur biljett

Tur av Sacré-Cœur och Montmartre med expertguide

Guidad tur och området Montmarte
Din guide berättar om exteriören och interiören och därefter går ni in i kyrkan. Efter turen i kyrkan går ni runt i området Montmarte. Du besöker också en av de mest kända torgen i Paris.

Tid: 1 tim.

Sacre Coeur Montmarte tur

Le Sacré-Cœur och historiska Montmartre med ljudguide

Denna biljett inkluderar ljudguide i basilikan och montmarte
Du går själv med en ljudguide och in i den fantastiska basilikan och efter det en rundtur i området Montmarte.

Tid: 2 tim.

Köp Go City Paris Pass stadskort

GO CITY PARIS PASS Turistkort

Spara upp till 40% på entrépriser!

Detta rabattkort är perfekt för dig som vill se flera av Paris kända sevärdheter till rabatterat pris. Du köper ett Paris Pass för ett visst antal dagar (2, 3, 4 eller 6 dagar). Alla entrépriser är då inkluderade och förbetalda. Du visar bara upp ditt Paris Pass vid varje attraktion som ingår i turistkortet. Använd sedan rabattkortet så mycket du hinner under dina aktiva dagar.

Mer info om Go City Paris Pass

Fria inträden och sightseeing:

Eiffeltornet

Hop-on Hop-off buss

Båttur på Seine

Louvren med Mona Lisa

Montparnasse utsiktplats

Triumfbågen

Även god mat m.m

Sacre Coeur basilika står på Paris högsta punkt och kallas även för - Heliga hjärtats basilika.

Sacre Coeur står 400 m över havet på kullen i området Montmartre och syns vida över Paris.

Historia
Det var ärkebiskopen Cardinal Guibert som år 1872 valde ut Montmartre som byggplats. Arkitekten Paul Abadie vann tävlingen 1874 som hölls för att ta fram förslag på utseendet. Basilikan började byggas 1875 och blev klar 1914. På grund av I Världskriget så invigdes den inte förrän 1919. Namnet Sacre Coeur betyder Heligt hjärta. Kyrkan var tillägnad Jesu hjärta.

Den tänktes också som ett monument över de döda i fransk-tyska kriget 1870–1871. Platsen där basilikan ligger är samma plats där Sankt Dionysius (Saint Denis) halshöggs år 262.

Travertin sten- Byggt av
Basilikans utsida är gjord i travertin sten som är en slags kalksten. När det regnar så utsöndras kalcit som gör stenen vit.

Ta dig hit upp
Upp till basilikan kan du ta dig på olika sätt. Med bra skor kan du gå uppför alla trapporna till toppen. Om du inte vill gå kan du ta en minibuss eller åka med den sk Montmartre funicular som är en linbana upp till toppen av Montmartre. Du kan ta metron till antingen station: Anvers eller Abbesses och härifrån är det några hundra meters promenad till linbanestationen vid Place Suzanne Valadon. Resan upp tar ca 1.5 min.

Mysiga kvarter
Strosa gärna omkring runt basilikan. Här finns mysiga gränder, cafeer, butiker och torg. Stanna till och bara njut. Utanför kyrkan kan det också sitta konstnärer som sitter och målar.

Sacre Coeur
Adress: 35 Rue du Chevalier de la Barre (18 Arr), Paris (ligger på kullen Montmartre).

Kuriosa

Kyrktornet/Kupolen
Du kan besöka toppen av basilikan i själva kupolen. För att komma längst upp är det 270 trappsteg. Härifrån är utsikten ännu mer fantastisk. Dörren upp till kupolen ligger till vänster om kyrkan. Du behöver betala för att komma upp till Kupolen. Kyrktornets insida är 16 meter bred och 55 meter hög.

Missa inte ett besök upp i kupolen, du ser 360 grader över Paris och får helt fantastiska bilder. Du promenerar på basilikans tak. Finns ingen hiss. Det finns även en krypta under kyrkan.

Köp rundtur med guide Sacré-Coeur i Paris

Källa: Wikipedia. Bilder: Wikipedia, Getyourguide. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Sacré-Coeur

Boka hotell i Paris

Sök hotell med sökalternativen i kartan nedan: Filters (din budget m.m), Guests (välj antal personer), Select Dates (välj datum). Du får upp hotell från olika hotellsajter som ex. Tripadvisor, Booking.com, Hotels.com, VRBO mfl.

Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top