Jul i Paris

Jul i Paris 2017

God Jul
Det kanske inte är det första man tänker på att åka till Paris för att fira in julen. Vi är nog mer vana att möta våren i Paris. Men Paris är en stad som sprudlar av juleljus på gator och i skyltfönster och här finns mycket att besöka och mysa med inför julen. Fira gärna också nyår i Paris, det är en lite speciell känsla. Tänk på att staden oftast inte anordnar något officiellt fyrverkeri.


Det finns många olika julmarknader, fint pyntade skyltfönster i de stora varuhusen, gigantiska julgranar och god mat. Så julen kan vara ett nytt sätt att upptäcka Paris på. Nyår firas med en nyårsparad på Champs-Elysées.

Här presenterar vi lite av allt du kan uppleva i Paris under Jul ocn Nyår.
Boka gärna en tur och upplev Paris med en guide.


Julgranen i Galeries Lafayette

Början av november.

Galeries Lafayette är ett av Paris största varuhus. Varuhuset har funnits på sin nuvarande plats sedan 1912. Det är ett väldigt stort varuhus på 70.000 kvm och har ca 37 miljoner besökare per år. Och under just julen ökar besökarna något enormt för de vill ju beskåda den fantastiska julgranen som placeras i den gigantiska salen mitt i varuhuset. En mycket vacker sal med sitt kupoltak. Det sägs att det tar 3 dagar att få granen på plats och 20 personer att göra det.

Granen kan beskådas t o m några dagar i januari.

40, boulevard Haussmann (9 Arr)
Groupe Galeries Lafayette

Julgran i Galeries Lafayette, Paris
Köp biljetter till historisk guidad tur i Galeries Lafayette »
Julbelysning: Det är inte bara insidan som är vacker. Hela huset är belyst i fina juleljus och skylfönstren är vackert dekorerade.


Printemps

Printemps varuhus

Början av november.

På samma gata som Galeries Lafayette hittar du nästa stora välkända varuhus - Printemps. Det sägs att de båda varuhusen tävlar lite om att vara de vackraste just under julen. Printemps är kända för sina fina skyltfönster. I varuhuset på boulevard Haussmann finns 11 skyltfönster. Printemps öppnade sina dörrar redan 1865 men skadades svårt i brand 1881. Och 1888 var Printemps den första affären som hade elektricitet.

Brukar vara en kändis som avtäcker skyltfönstren. Vem det blir i år återstår att se.

64, boulevard Haussmann (9 Arr)
Printemps

150-årsjubileum: År 2015 firade Pritemps 150 år (3 november 1865)


Le Bon Marchés Jul

Le Bon Marchés varuhus
(Le bon Marché Rive Gauche)

Mitten av november.

Missa inte julfönstrerna i det antika varuhuset Le Bon Marché. Le Bon Marché Rive Gauche var det första varuhuset i världen. Det öppnade 1852 i Paris av Aristide Boucicaut och hans fru Marguerite. De vill öppna en butik som skulle ge spänning till alla sinnen. Under mitten av november fram till början av jnuari kan du titta på underbara juldekorationer i fönstren och inne i butiken.

I december brukar det även finna workshops för barnen. Körmusik och en konsert spelas under helgerna.

24, rue de Sèvres.
Le Bon Marchés


Printemps

Bazar de l'Hôtel de Ville (BHV Marais)

Mitten av nov

Ytterligare ett antikt varuhus som har fantastisk julskyltning är BHV Marais. Varuhuset är från mitten av 1850 talet och öppnades av Xavier Ruel och hans fru. En gång hette varuhuset "Bazar Napoléon" (1856-1871) detta kom sig av att Napoléons fru María Eugenia red förbi en dag på sin häst som stegrade. Xavier tog hand om drottningen och fick som ersättning ett stort kapital från Napoléon.

52 rue de Rivoli (4 Arr)
BHV Marais

Biljetter till Julupplevelser i Paris
Big Bus Night Tour Laga julmiddag Effiel Tower Paris
Paris Night Tour
Ca 2 tim. (Året om)
Avgår olika tider - Bra pris!
12% rabatt med rabattkod: BIGBUSTOURS12
Gäller t o m 31 dec 2017.

Att uppleva ett upplyst Paris i kvällen är magiskt. Och ännu mer magiskt blir det ju under julen när allt är julpyntat och upplyst ännu mer. Du får se kända sevärdheter som Champs Elysées, Eiffeltornet, Louvren och mycket mycket mer. Biljetten du köper skall du använda inom 6 månader.
Laga en julmiddag med kock
Ca 3.5 tim
Lär dig laga en god gourmet julmiddag tillsammans med en parisisk kock. Vill du lära dig mer om fransk julmat är detta kursen för dig. Ni lagar maten tillsammans och äter den sedan. Det kan bli svart tryffel, pärlhöns, murklor, mörk choklad och vin. Ni skall också få med er recepten.
Eiffeltornet skip-the-line
Ca 2 tim
Besök Eiffeltornet med guide och gå förbi de långa köerna. Efter guidningen kan du välja att fortsätta att upptäcka Eiffeltornet på egen hand. I denna biljett ingår även entré till the summit (vån 3). På våning 1 kan du gå på Eiffeltornets nya glasgolv.
Boka Paris Night Tour » Boka biljett till julmatlagning
med kock »
Boka Eiffeltornet biljett
med guide »


Vi tipsar om julaktiviteter i Paris!
Juleljus längst Champs-Elysees Julljus längst Champs-Elysées
Mitten nov 2017 - mitten jan 2018

Champs-Elysées är ju Paris mest kända aveny. Under jul och nyår flödar gatan i juleljus. Här pyntas träden i vackra färger ända från Place de l'Etoile och Triumfbågen till Place de la Concorde (ca 2 km).

Upptändningen brukar oftast göras av någon kändis tillsammans med festligheter. Nyårsafton brukar vara fullt med folk.

Avenue des Champs-Élysées, Paris (8 Arr)
Karta »
Grand Palais, Paris Grand Palais
Mitten december - början januari

Det låter som Grand Palais är ett stort slott men det är det inte, fast det är vackert som ett palats. Det är ett hus för utställningar, museum och här hålls olika events under året.

Tidigare år har här hållits julmarknad, ett inomhustivoli under julen och en gigantisk skridskorink som fyllt hela den stora salen. Det lär även bli julmarknad.

3, avenue du Général Eisenhower (nära Champs-Elysées) (8 Arr)

Grand Palais »
Disneyland Paris
Jul på Disneyland Paris
11 nov 2017 - 7 jan 2018

I början på november anländer julen till Disneyland i Paris. Här firas det jul tillsammans med både Tomten och kända sagofigurer. Se Musse Pigg i julparaden, fotografera dig med tomten, på kvällen kan du se det sk. Disney Dreams of Christmas och självklart är hela parken fylld till bredden med juldekorationer och ljus och en stor fin julgran.

Köp entrébiljett till Disneyland Paris inkl. busstransfer »

Köp 1-dags-entrébiljett till Disneyland Paris »


Disneyland Paris, Marne-la-Vallée (ca 40 km från Paris)
Grand Palais, Paris The Autums Festival (Festival de l'Automne)
13 sep - 31 dec 2017

Pågår från mitten av september till slutet december. I år blir det den 46: e årliga Paris höstfestival eller Festival de l'Automne som firar in hösten och vintern med ett omfattande sortiment av evenemang och utställningar med bla bildkonst, film, teater, musik och mycket mer. Besök hemsida för vart aktiviteterna kommer att vara.

Festival Automne »
Notre Dame

Besök Notre Dame

Ta ett besök till denna 850 år gamla katedral som är en av Paris mest kända kyrkor. På julafton den 24 december kan man gå på Midnattsmässa. Om man inte vill delta i mässa kan man bara ta ett besök och titta på utsidan när juleljusen lyser så fint och julgranen utanför tindrar. Ta gärna ett besök på insidan också då de smyckar Notre Dame väldigt fint. Det brukar vara ljusspel på utsidan och varje år placeras en krubba också utanför.

Boka guidning i Notre Dame inkl. entré till tornen »


6 place du Parvis Notre-Dame (4 Arr)
Notre Dame »

Eiffeltornet Eiffeltornet i juleskrud

Eiffeltornet är nog ett måste att besöka under din julvistelse i Paris. Välj själv om du tar dig upp i tornet eller stannar nere på marken och beskådar detta stålskelett. Eiffeltornet flödar i ljus på kvällarna året om men att står här i juletid gör känslan ännu lite mer speciel. En bra plats att se det upplysta tornet är från Trocadero. Varje kväll, är Eiffeltornet prydd med sin gyllene hölje och gnistrar i 5 minuter varje timme för timme, samtidigt som dess topp lyser över Paris. Lite extra trevligt på nyårsafton som firas med en speciell ljusshow. Missa inte deras skridskobana på första våningen.

Champ de Mars parken (7 Arr)

Köp biljetter till Eiffeltornet inkl. våning 3 »
Skridskobana i Eiffeltornet Eiffeltornet skridskobana
Öppnar i början på december - till runt 6 Mars 2018

Besöker du Eiffeiltornet under jul och nyår, ta dig en runda på skridskor på första våningen, 57 meter upp. Det är gratis för de som har betalt entrebiljett. Skridskor finns att hyra. Du kan även värma dig med en varm choklad och ett tilltugg i deras utebar.

Champ de Mars parken (7 Arr)

Köp biljetter till Eiffeltornet inkl. 2 våningen »
Festival du Merveilleux jul Festival du Merveilleux
Sent i dec - början av jan 2018

Musée des Art Forains, ett privat museum, öppnar för allmänheten i tio dagar i slutet av året. Festivalen du Merveilleux innehar
ett av Europas största samlingar av tivoliattraktioner. Det blir uppträdanden av gatukonstnärer och magiker.

53 avenue des Terroirs de France.
Karta »
Isrink Trocadero Skridskor vid Trocadero / I parken Champs de Mars
Mitten december - början januari 2018

Besök gärna denna lilla isrink i Champs de Mars. Mellan alla små julbodar kan ni åka skridskor till musik. Helt fantastiskt att samtidigt titta på Eiffeltornet. Den speciella rinken är på 300kvm. Gratis och det finns skridskor att hyra.

2 Allée Adrienne Lecouvreur
Karta »
Grande roue de la Concorde Grande roue de la Concorde
17 nov 2017 - mitten feb 2018

Sedan år 2000 är det stora Pariserhjulet på Place de la Concorde en återkommande tradition under julen i Paris. Sakta roterar hjulet och tar dig upp till 65 meters höjd där du har en fantastisk utsikt över Paris. När mörkret faller kan du beskåde de fina juleljusen längst Avenue des Champs-Elysées. Du ser också Eiffeltornet, Louvren och självklart floden Seine. Hjulet är en del av the Christmas Village på Avenue des Champs-Elysées. Brukar vara långa köer....

Place de la Concorde (nära Champs-Elysées) (8 Arr)
Karta »

Biljetter Julvandring i Paris
Gourmet Christmas tour in ParisGourmet Christmas Tour of Paris
3 tim

Följ med denna stadsvandring i Paris där du får smaka på julens läckerheter. Turen startar på Place Saint-Sulpice i hjärtat av Saint-Germain des Prés. Här börjar ni att besöka en lokal julmarknad där det blir smakprover och dryck. Sedan går ni vidare till fler mataffärer för smakprover Turen avslutas i en typsikt Parisiskt tehus.
Boka biljetter till Gourmet Christmas Tour i Paris »
Mer sightseeing i Paris »

Julmarknader i Paris!
Julmarknader Paris

Julmarknader


I Paris finns det flera olika julmarknader runtom. På franska heter det: marché de Noël. Här hittar du ett urval:

 

Notre Dame Julmarknad
15 dec - 24 dec 2017
Julmarknad intill Notre Dame vid Square René Viviani, vid quai de Montebello.
Metro/RER: St Michel eller Cité

Julmarknad Place Saint-Germain-des-Preis
mitten av nov 2017 - början av 2018 i jan
Runtomkring kyrkan Saint Germain des Preis står ca 30 träbodar och säljer allt som hör julen till.
Metro/RER: Saint German des Preis

La Fayette Julmarknad
19 nov - 31 dec 2017
Gallerian har julmarknad varje år.
Adress: 40, boulevard Haussmann (9 Arr)
Här sker även flera olika julteman varje dag.
Groupe Galeries Lafayette

Paris Gourmet Julmarknad
19 dec - 22 dec 2016
Kom hit och shoppas mat och annat gott inför jul och nyår. Mässan håller på i fyra dagar.
Adress: the Palais Brongniart, Place de la Bourse

Julmarknad på La Defense Esplanade
23 nov - 28 dec - 2017
Missa inte julmarknaden på La Défense. Julmarknaden är på Village på Esplanaden vid La Défense är den största, mest autentiska Frankrike. Området är över 10.000 m² fylld med mer än 300 stugor som visar hantverk m.m och 400 m² med festliga dekorationer och ett enormt utbud av stånd som säljer aptitretande mat.

Traditionell Alsace julmarknad vid Gare de l'Est
Dec månad, 2017
Parisare går till denna plasts för att handla god mat och specialiteter från Alsace. Detta är din chans att prova äkta pretzels, pepparkakor och jul kex. Och Alsace vin ger ett perfekt komplement till gåslevern. Juldekorationer och tyger är också till försäljning. Hålls i ett stort tält.

Adress: Place du 11 novembre 1918


Inställda marknader 2017
Julmarknad Quai Branly (Eiffeltornet)
tyvärr intställt i år 2017!
Denna marknad är också brevid Eiffeltornet. Här finns ca 40 bodar som säljer julsaker.
Metro: Trocadero eller Bir-HakeimPrintemps

Nyår - Parad på Champs-Elysées

1 Jan 2018 / kl 10-18 brukar avenyn stängas för trafik. Paraden brukar starta runt kl 14.00

Varje år på Nyårsdagen blir det stor parad på Champs-Elysées. På nyårsdagen ringar man in det nya året. Carnivalen rör sig på huvudgatan och blåsorkestrar spelar musik. Det är en härlig och oförglömlig feststämning och trafiken kommer att stängas av för tillfället.

Adress: Avenue des Champs-Élysées (löper från Place de la Concorde och uppför Champs-Élysées, 16 arr)


Biljetter Nyårsfirande i Paris med middag, båttur och champagne.
Paris Nyårsfirande Paris NYÅR Illuminations och Dinner Cruise
31 dec 2017 / 7 tim

Fira en nyårsafton som du inte är glömma. Höj din glas på tolvslaget efter en nyårsafton där ni har börjat med att beskåda julbelysningarna runt staden. Ni stannar vid flera kända platser som tex Eiffeltornet. Ingår gör också båttur på floden Seine med en tre-rätters middag med champagne, musik och dans. Missa inte detta!

Boka i tid för att garanteras en plats.
Boka biljetter till Paris Nyårs Tour i Paris »
Mer sightseeing i Paris »Printemps

Nyår - Lite tips

Restauranger: Flertalet restauranger håller öppet på nyårsafton och brukar servera nyårsmeny.

Metro/Buss/Taxi: Förbered dig på att gå under nyårsafton och speciellt efter midnatt. Oftast hur mycket folk som helst på bussar, metro och det är svårt att få tag i taxi.

Pusskalas: Vid tolvslaget blir det pusskalas för hela slanten. Mycket pussar i luften det vill säga. Ställ dig brevid någon som verkar trevlig -:)

Fyrverkeri: Staden anordnar inget officiellt fyrverkeri över staden. Folk samlas runt Champs-Elysées. Vill du inte vara där alla andra är, ta dig runt Sacre Coeur eller Montmarte istället.


Vi reserverar oss för felskrivningar och eventuella ändringar i tider och innehåll.
Bilder: Wikipedia, wikimedia commons samt resp hemsidor. Toppbild: Wikimedia commons (Dimitri Destugues)


Jämför bästa hotellpris till Paris.
HotelsCombined - Jämför hotellpriser

Flygplatstransfer Paris

Paris Pass - rabattkort

Ed Sheeran, Paris
Ed Sheeran
Paris 6-7 Jul 2018

Köp Ed Sheeran biljetter »


Paris biljetter
PSG - Paris Saint-Germain FC
Ed Sheeran 6-7 Jul 2018
Sam Smith 30 Apr 2018
Lady Gaga 20-21 Feb 2018
The Killers 3 Mar 2018
Paris arenor
Stade De France
AccorHotels Arena
Casino De Paris
Le Zenith de Paris
La Cigale
Philippe-chatrier Court
Parc des Princes
Elysee Montmartre
L'Olympia
ALLA BILJETTER TILL PARIS

Paris Weekend

Disneyland Paris
Jämför hotellpriser på alla de främsta resesajterna i ett klick.
Jämför hotell i populära områden:
Montmartre Eiffeltornet Louvren
Champs-Elysees Stade de France Notre-Dame
Triumfbågen Disneyland Paris Sacré-Cœur

PARIS:FAKTA HOTELL PARIS RABATTKORT Versailles
FLYGPLATSTRANSFER VANDRARHEM RUNDTURER / SIGHTSEEING Notre Dame
FOTBOLLSBILJETTER PSG DISNEYLAND PARIS SEVÄRDHETER Triumfbågen
HOCKEYBILJETTER VM 2017 PARC ASTERIX Eiffeltornet Sacre Coeur
SHOPPING KASINO Louvren Fler...
London   New York   Las Vegas   Rom   Göteborg   Stockholm
I Love London   I Love New York   I Love Las Vegas   I Love Rom    
London hotell   New York hotell   Las Vegas hotell   Rom hotell    
London museum   New York museum   Las Vegas museum   Rom sevärdheter    
London Pass   New York Pass   Las Vegas shopping   Rom museum    

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen! Fler guider: Barcelona | Los Angeles | Miami
Januari 2010 © www.iloveparis.se   |  Sekretesspolicy  |   Sitemap  |