Parc Asterix Paris

Nöjespark utanför Paris!

Parc Asterix i Paris är en nöjespark för stora och små!

Parc Asterix Paris är parken som har fått sitt namn från Asterix figurerna.
För er som tycker om Asterixfigurerna. Asterix, Obelix, hunden Idefix, Mireculix, hövdingen Majestix, Piraterna, smeden Smidefix, Julius Ceasar m.m. Ta er till nöjesparken som ligger ca 30 km utanför Paris. I parken kan du uppleva shower, åka berg- och dalbana. Parken har öppet mellan mars - nov.

Parc Asterix entrebiljett

Inträdesbiljett och transport till Parc Asterix

Inträde + alla åkturer och shower ingår
Köp gärna er biljett innan ni avreser mot Paris. Möt Asterixfigurerna i parken och se vilka shower som väntar er där inne! Gör ett besök till romarnas, gallernas, grekernas, vikingarnas och egyptiernas länder. Åk med på Menhir Express och spionera på den romerska legionen i lustiga spökhuset, Défi de César. Träffa Asterix och hans vänner.

Övrigt: Barn under 3 år går in gratis. Denna tur inkluderar bussresa tur och retur Paris – Parc Asterix, inträde, alla åkattraktioner och shower. Turen varar ca 11 timmar och ca 8,5 inne i parken.

Asterix Park

I Parc Asterix erbjuds det shower, åkattraktioner m.m. Parc Asterix öppnade 1989 och det finns åkattraktioner både för vuxna och barn. I parken finns det många åkattraktioner. Många är med vatten - var beredd på att bli lite blöta.

Parken Asterix
Du går igenom 6 olika världar som tar dig på en resa från romartiden, medeltiden och fram till idag. I parken finns det lite över 30 st åkattraktioner. 10 av de är speciellt för barn under 6 år. De flesta Asterix figurerna går runt i parken och bjuder även på skådespel på olika platser i parken. Det är alltid lite olika shower varje år.

Vad finns i parken?
För er som tycker om delfiner, missa inte delfinshowen. Finns forsfärd, vattenbanor, piratskepp, spöktåg, gummiflottar och flertalet olika berg-och-dalbanor. Parken är indelad i tre områden med tanke på ålder på barnen. Glöm inte fixa en karta på plats, ni lär behöva den!

När skall ni besöka parken?
Det är härligt under våren och sommaren då många attraktioner har med vatten att göra. Ta gärna med extra kläder ifall ni blir blöta.

Rädsla i parken (Peur sur le Parc)
Mellan okt - nov (halloween) brukar det bli lite mer skrämmande i Parc Asterix då det kryper fram busiga spöken och läskiga häxor ur vrårna.

Parc Asterix
Adress: Autoroute A1, 60128 Plailly (ca 30 km norr om Paris)

Parc Asterix Paris

Åk shuttle från flygplatsen.
Du kan åka shuttle från flygplatserna, Charles de Gaulle, Orly och Beauvais. Boka här:

Åk buss centralt från Paris
Du kan också åka buss centralt från Paris centrum från olika busshållsplatser.

Privat bil eller dela shuttle till nöjesparken
Du kan också boka delad shuttle eller en privat van från flygplatserna Charles de Gaulle (CDG) or Orly (ORY) direkt till Asterix Parken.

Köp entrébiljett och transport till Parc Asterix i Paris

Parc Asterix Paris

Besök Parc Asterix i Paris - en rolig upplevelse
Upptäck de olika nationaliteterna, romare, greker, vikingar, egyptier m.m. Träffa de olika figurerna i Asterix.

Karta - Parc Asterox
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top