Paris katakomber

En spännande upplevelse i Paris

Besök tunnlarna under Paris.

Missa inte att göra ett besök i tunnlarna och gångarna under Paris, i katakomberna.

Paris katakomber med benknotor kom till under 1700-talet när de avlidna inte fick plats på stadens kyrkogårdar och då fick flyttas pga sanitetskäl. Tidigare användes tunnlarna under romartiden för att bryta kalksten. Katakomberna sträcker sig ca 30 mil under Paris gator och är idag ett spännande turistmål för turister.

Katakomberna i Paris

Besök katakomberna i Paris med guide

Guidad tur i Paris katakomber

En 2 km tur i tunnlarna under Paris
Med denna biljett slipper du lååånga köer. Möt upp din guide vid katakomberna. I turen ingår tillgång till områden som är stängda för allmänheten.

Information om katakomberna
Tunnlarna är endast tillgängliga genom att du går nerför och tillbaka uppför flertalet trappsteg. Katakomberna ligger 130 trappsteg under jord och det är 83 trappsteg upp till utgången. Ta med dig en varm tröja, under marken är det ca 14° C.Biljetter till katakomberna i Paris

Blandade turer till Katakomberna i Paris

Väl värt ett besök i Paris

Turer under jord i Paris
Det erbjuds flera olika turer nere i Paris katakomber. Vissa är guidade turer, vissa tar du dig runt på egen hand med en audioguide, och en tur ger dig VIP-inträde till vissa annars stängda delar av katakomberna.

Ett besök man borde göra under sin vistelse i Paris.


Besök katakomberna i liten grupp

Att tänka på inför ditt besök till Katakomberna


Svalt och smalt
Paris gravkamrar ligger under Paris stad och i tunnlarna är det ca 14° C året om. Tunnlarna kan vara trånga och lite mörka. Tänk på att du går ner vid en plats och kommer upp vid en annan. Ta gärna med dig en varm tröja. Turen passar för äldre barn. Ta på dig bra promenadskor (kan vara halt då det är fuktigt och lite geggigt på vissa ställen). Det är helt förbjudet att ta med sig ben som souvenirer.

Populär attraktion - har du inte köpt biljett i förväg, kan du räkna med lång kö och väntetid.

Boka Katakomberna här »

Historia

Begrava de döda i Paris
Tunnlarna och gångarna användes under romatiden för att bryta kalksten. Det var inte förrän år 1785 de började användas för att begrava de döda. I Paris under denna tid härjade det många olika sjukdomar såsom pesten och smittkoppor. För att inte sprida sjukdomarna vidare beslöt man att flytta på de avlidna då kyrkogårdarna blev överfulla. Nattetid flyttade man skeletten på vagnar för att föras ner i gångarna under Paris stad. Sammanlagt blev det ca 6 miljoner skelett som staplades i katakomberna fram till slutet av 1800 talet.

Tunnlarna och gångarna sträcker sig ca 30 mil, 20 meter under jord. Temperaturen är ca 14 grader året om. Man får absolut inte ta med sig några ben som souvenir. År 1874 öppnades gångarna för turister. Vissa av benen är över 1000 år gamla och många ben kommer från den franska revolutionen. Du går in till tunnlarna via en entre som startar vid Place Denfert-Rochereau. För att komma ner går du ner via flertalet trappor. 1860 gick Napoleon III ner i tunnlarna med sin son. 2005 genomfördes en restaurering av tunnlarna med nya ljus och en förstärkning av tunnlarna.

Köp entrébiljett till Katakomberna i Paris

Källa: Get Your Guide. Bilder: Get Your Guide. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Katakomberna
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top