Kul för barn i Paris

Kul för barn i Paris


Vad skall man göra med barn i Paris?

Självklart är önskemålen olika för en 5-åring och en 11-åring. Besök ett museum, en lekplats, åk upp i Eiffeltornet, titta på Mona Lisa, åk vattenrutschkanor, ponnyridning, gå på en nöjespark m.m. Åker ni med småbarn - åk gärna under vår/sommartid - lite lättare.

Nedan tipsar vi om lite smått och gott som barnen kan göra i Paris.


Vi tipsar om aktiviteter för barn! Nedan några härliga parker

Park de la Vilette Park de la Vilette (största parken i Paris)
Ett stort område med flera olika museum, lekplats med en stor drake, vandra runt i en trädgård med massa speglar eller varför inte vandra i en mörk skog men en massa spännande ljud. Gå på 3D bio i La Geode IMAX movie theater. De tre olika museumen är: La Cite des Sciences et des Industries: ett interaktivt vetenskapsmuseum för barn. Cité de la Musique, ett musikmuseum. Cité des enfants, ett naturhistoriskt museum som vänder sig till mindre barn. Ni kan även gå in i en ubåt från 1950 talet, Argonaute. (kostar en liten slant). Finns också ett museum med inriktning på musik - La Cite de la Musique.

Ni kan även åka kanalbåt en bit till olika delar i Paris. Finns också karuseller. Stora ytor med gräsmatta - tips ta med egen picknick.

Kostar en slant att gå in beroende på vad ni skall besöka. Vissa ställen betalar ni för att vara där en tid och sedan gå vidare till nästa område. Under sommarmånaderna brukar de spela konserter på området som är gratis. Vissa områden är uppdelade efter ålder.

Passar småbarn upp till 15år och såklart vuxna.

Tips: Om ni vill ta er till parken på ett litet speciellt sätt - res med kanalbåt. Ni kan ta en kanalbåt från Canal St till Parc de la Vilette. Efter ca 3 timmar är ni där. Ni kan boka via Paris Canal Cruise.

Adress: Den största ingången är från Avenue Jean-Jaures eller avenue Corentin Cariou i den 19:e arrondissementet. Lite utanför innerstan. Ni kan ta er hit med metro.

Park de la Vilette »
La Jardin dÁcclamatationLa Jardin d´Acclamatation
I Parken Bois de Boulogne hittar ni La Jardin i den norra delen. Här kan ni spendera en heldagsutflykt. På området finns bergbana, karuseller, bilbana m.m. Blir ni trött på att åka olika saker i parken, ta er till djurparken som ligger bakom attraktionerna. Här kan ni se getter, får, björnar etc. Går ni ytterligare bakom djurparken kan barnen rida på ponnyhästar och kanske ta ett dopp i fontänen som man faktiskt får bada i.
Vill ni göra egen tandkräm - besök Ateliers du Jardin. För 3 - 10 år.

När ni kommer ut från området finns en lekplats med klätterställningar.

Finns ett konstmuseum för barn - Musée en Herbe & en minigolfbana. Barnen kan också åka ett litet tåg på området.

Adress: Bois de Boulogne, (16:e arr) M: Porte Dauphin  
La Jardin d´Acclamatation »

Lite historia: Parken byggdes 1860 av Napoléon III och hans fru Maria Eugenia. Först var det ett zoo men under tiden har djuren försvunnit en efter en. 1870 var det kallt i Paris och det fanns lite mat, då offrade man tex 2 elefanter.
Bois de VincennesBois de Vincennes
En av de stora parkerna i Paris som är ett perfekt ställe för barn i olika åldrar. Parken är stor - tipset är att fixa en karta över området.
I parken finns ett zoo, nöjesfält, en hippodrom, olika sjöar där du kan hyra kanoter eller roddbåt, ett buddistiskt område med ett tempel och en stor buddastaty.
Cyklar går att hyra eller varför inte lite ponnyridning.

På söndagar hålls ibland en asisatisk matmarknad där ni kan handla god mat.

Tips: En annan park som ligger precis brevid är Parc Floral. En helt underbar park med blommor. Här finns också flera lekplatser för barn.

Adress: Bois de Boulogne , (12:e arr)
Metro: Porte-Dorée ot Château de Vincennes
Jardin de PlantesJardin de Plantes (Botanical Garden)
Denna park täcker ett område på ca 28 hektar. Här finns flertalet olika museum, tex the Grande Galerie de l'Évolution, the Mineralogy Museum, the Paleontology Museum m.m.

Finns även ett litet zoo.

Parken öppnade 1626 för Louis XIII. Här finns stora ytor att bara vara på. Ta med en fransk picknick och njut.

Adress: 57 Rue Cuvier, vid floden Seine, (5 arr)
Jardin de Plantes »

France MiniatureParc de Miniatyr/ France Miniature
Denna fantastiska minatyrpark är som ett lekland och Liseberg på en samma gång. I parken spatserar man runt hela Frankrike runt miniatyrbyggnader och platser. Ta med egen picnic och sitt på en av deras rastplatser med bord. Vill ni inte ta med er mat - finns det självklart restaurang och cafe. Passar barn i alla åldrar men skall ni åka några av attraktionerna är det 4 år med förälder och från 7 år ensamma. Finns flertalet olika attraktioner som åka båt, rutschkana, köra miniatyrbil, åka linbana och mycket mer.

Adress:
Boulevard André Malraux, (Versailles, 25 km från Paris)
Öppet: i slutet av April - början av Nov.
Parc de Miniatyr/France Miniature »

Parc des Buttes Chaumont ParkParc des Buttes Chaumont Park
I parken finns det konstgjorda klippor, vattenfall, grottor, romersk tempel, två långa broar att vandra på och en konstgjord ö. Parken är lite annorlunda då allt är uppbyggt. Det var Napoleon III som anlade parken 1867. Många växter, träd och buskar som odlades i parken finns kvar än i dag. Tidigare var parken faktiskt en avrättningsplats och till slut en ställe där man kastade sopor. Tur att det till slut blev en härlig park istället

När hungern börjar nalkas på fransk mat kan ni välja på ett par olika restauranger, trevliga cafeer med stora uteserveringar och några våffelstånd. Mysigt att komma bort lite från stan.

Obs! Parken är stängd på kvällstid. Parken har många olika höjder och du kan se ända till Sacre-Coeur och en helt fantastisk utsikt över Paris stad. På helgerna är den en favorit plats för många parisbor som går hit för att promenera och mysa med en picknick.

Adress: 1 Rue Botzaris, 19 arr (Huvudentrén till parken ligger på Place Armand-Carrel, där mairie (stadshuset) i den 19: e arrondissemen ligger. Det finns fem andra stora grindar till parken: Porte Bolivar, Porte de la Villette, Porte Fessart, Porte Secretan, Porte de la Villette, Porte de Crimée, Porte Fessart, samt sju mindre portar runt parken.)

Metrostationer: Buttes Chaumont, Laumière and Botzaris.

Luxemburgparken ParisLuxemburgparken (Jardin du Luxembourg)
Parken täcker ett område på ca 25 hektar med stora staket runtom. Här finns Luxembourgpalatset, en stor damm (där barnen för en liten peng kan köra båt i dammen) , breda vägar att spatsera på, flertalet statyer och härliga stora gräsområden, tennisbanor, boulebanor, utomhuskafé (varför inte köpa en kaffe med crepe) , dockteater, biodlingsskola och en stor lekplats för barnen. På lekplatsen finns det olika klätterväggar, rutschkanor osv.

På flertalet ställen finns det utställt stolar som besökarna kan använda. Inne i parken finns det kvar hus från 1800-talet från när parken öppnade. En person som besökte parken ofta var faktiskt Hemingway.

Adress: Rue de Vaugirard, Boulevard St. Michel, Rue Auguste-Comte and Rue Guynemer ( 7 arr)
Les Halles Jardin Nelson Mandela Jardin d'enfants des Halles/Jardin Nelson-Mandela
Lekplatsen är inhägnad och passar de lite större barnen från 7-13 år. Här finns lianer, tunnlar, bollhav, olika hängbroar. Om ni vågar kan ni lämna baren där ensamma - det finns personal som passar de vissa tidpunkter på dagen.

Adress: 1 rue Pierre-Lescot (Les Halles)
Metrostation: Metro Les Halles
Paris ZooParis Zoological Park
Inne i parken Bois de Vincenne hittar ni Paris Zoo. Här finns många olika djurarter från 5 platser i världen.

Öppet mellan mitten av mars till mitten av oktober.

Adress: Route de Ceinture du Lac Daumesnil. Paris Zoo ligger i parken Bois de Vincenne på den östra sidan av parken. (12 arr).
Paris Zoological Park »
Chams de Mars ParisChamps de Mars
I denna park finns en handdriven karusell från början av 1900 talet. Den har hästar och barnen får varsin lans. Med lansen skall de försöka fånga ringar som dyker upp på turen.

I parken finns ett par lekplatser både för de små barnen och för de lite större. Finns bra klätterställningar.

Parken ligger inte långt från Eiffeltornet. Lite maffigt att vara här och samtidigt titta upp mot Eiffeltornet.

Adress:2 Allée Adrienne Lecouvreur, (7arr)

Biljetter Boka din resa till Disneyland Paris med Sembo
Disneyland Paris med sembo
Boka Disneyland Paris erbjudande »


Museum - Kultur för barnen i Paris

Nottre DameNotre Dame
Ni kanske inte tror att detta är något för barn men det är det. Klart det är inget för de minsta barnen men för de barnen som älskar att gå i trappor och komma högt upp och gillar historia - mycket värt ett besök.

Katedralen är från ca 300 fKr och som förälder kan det vara kul för barnen att berätta att när man byggde katedralen fanns inga grävskopor, inget stål att bygga med, inga datorer att jobba med etc.


En upplevelse är att gå de ca 422 trappsteg uppför till det Södra Tornet. När ni kommer upp till tornet kan ni se de lite hemska figurererna som sitter på toppen av tornet. Efter det kan ni gå och titta på en stor kyrkklocka - som heter "Emmanuel" - den väger 13 ton. Detta är en av 11 klockor som finns i katedralen. Orkar barnen med mer - gå de sista stegen upp till ytterligare den högsta toppen och titta ut över Paris.

Tips: Brevid museet kan ni även se Napoleons grav - Hotel Des Invalides. Brevid katedralen finns också en liten leklplats för de minsta barnen. Inte långt från Notre Dame kan ni efter besöket äta världens godast glass - Berthillon. Gå över till Ile St-Louis vid bron.

Alltid gratis att gå in men det kostar en liten avgift upp till tornet.

Adress:6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II
Karta: Notre Dame

KÖP BILJETTER Köp biljett till besök i Notre Dame tornen
Pere Lechaise Cemetery Pere-Lachaise Cemetery
För de lite större barnen som kan tänka sig att besöka en känd kyrkogård i Paris. Här ligger många kända personer begravda, bla Jim Morrison, Édith Piaf, Oscar Wilde, många poeter och författare. Bara känslan att gå här bland dessa magnifika gravar känns väldigt speciellt. Fantastiska gravmonument och statyer - en speciell känsla att gå här.

Kyrkogården öppnade 1804.

Adress: 16 Rue du Repos, 75020 Paris, Frankrike
Metro: Père Lachaise or Gambetta
Karta: Pere-Lachaise Cemetery
KÖP BILJETTER Köp en promenadtur i Pere-Lachaise Cemetery
Sacre CoeurSacre Coeur kyrkan (Montmarte)
Ett besök i kyrkan Sacre Coeur med barn kan var riktigt trevligt om de diggar kyrkor. Här finns flertalet olika statyer och en massa annat fint att titta på. Bara att gå alla dessa trappor upp till kyrkan är coolt. Några stopp på vägen kan ni räkna med om ni har de minsta barnen med er. När ni väl har kommit upp är det ganska mycket turistfokus men vyn här uppe är fantastisk.

Tips: Orkan ni inte gå uppför alla trappor. Åk bergbana (Funiculaire) upp till toppen. Bergbanan i Paris startade redan på 1900 talet. Resan tar 1 minut och 30 sekunder.

Om ni har lite större barn och kan tänka er att ta er ner från Monmarte en annan väg än vad alla andra turister gör. Gå ner till området Abbesses som är charmigt med cafeer och mysiga gator.


Just nedanför Sacre Coeur finns en anrik tvåvåningskarusell med hästar som är från 1700-talet. Riktigt cool !

Adress: 195, Rue St Jacques (5:e arr.)
Karta: Sacre Coeur
Sacre Coeur »
Musee de lÁrmeeMusee de l'Armee
För barnen som giller kanoner, vapen, svärd & allt möjligt från olika krigsminnen. Ni finner även minnessaker från Napoleons tid. Här kan ni faktiskt se Napoleons hatt och svärd.

Tips: Brevid museet kan ni även se Napoleons grav - Hotel Des Invalides.

Finns restaurang och souvenirshop.

Adress: Esplanade des Invalides side, 129 rue de Grenelle.
Karta: Musée de l'Armée

Musée de l'Armée »
KÖP BILJETTER Köp biljett till Musée de l'Armée
Musee de lÁrmeeMusée Grevin
Här finns det ca 300 vaxdockor och ett vaxmuseum kan vara lite trevligt för de lite större barnen. Vad sägs om spindelmannen och vår egen Zlatan mfl.

Barn under 6 år går in gratis. Härligt för både stora och små. Cafe finns.

Varje lördag och söndag kl 14:30, förutom under skollov kan 7 till 12 åringar färdas på en resa genom historien . De får klä ut sig och känna sig som prinsar och prinsessor.

Adress: 10 Boulevard Montmartre
Karta: Musée Grevin
KÖP BILJETTER Köp biljett till Musée Grevin vaxmuseum
Grande Galerie delÉvolutionMuséum National d'Histoire Naturelle (Grande Galerie de l'Évolution)
För er som tycker om historia och dinosarie skelett. Gör ett besök på Naturhistoriska museet i Paris. Besök utställningarna "Gallery of Paleontology" and "Comparative Anatomy" - där du kan vandra och titta på förshistoriska skelett och djur från förr och nu.
Inne i Naturhistoriska museet finns en mysig avdelning för barn och vuxna, "Grande Galerie de lÉvolution"
Barnen och vuxna kan här se över 7000 olika djurarter. Ni kan följa hela evolutionen från en liten cell till de största djuren. Presenteras på olika våningsplan på museet, 4 våningsplan. Filmer visas och helt fantastiska utställningar.

För de lite mindre barnen 6-12 år finns det på första våningen en speciell avdelning "Galerie des Enfants". Programmet är på franska och engelska. En snackbar ligger också på första våningen.

Väl värt ett besök. Tips bestäm er innan hur länge ni vill vara på museet. Ni lär inte hinna se allt.

Adress: Address:place Valhubert & 36 rue Geoffroy-Saint-Hilaire. Ligger inne i parken - Jardin des Plantes (5 arr.)

Metro: Quai de la Rapée, Jussieu, Place Monge and Gare d'Austerlitz.
Grande Galerie de lÉvolution »


Lite blandat för barn i Paris
Centre Pompidou galeries des enfantsCentre Pompidou galeries des enfants (Museum)
För barn som har intresse för konst, design, arkitektur mm. eller som gärna vill lära sig mer. Tillfälle för barnen att agera interaktivt och även känna och röra på olika objekt. Mycket trevligt upplägg för barnen att lära sig mer om djur, världen etc.

Speciella workshops anordnas för barn mellan 6-12 år. Gratis entre under 18 år. Passar barn från 3 år och uppåt.

Tips: Den öppna platsen framför Centre Pompidou är perfekt underhållning för barn. Sätt er ner och invänta och se vilka gatuartister som dyker upp.

Adress: 36 Rue Geoffroy-Saint-Hilaire, brevid Les Halles, 4:e arr.
Centre Pompidou galeries des enfants »

AquaboulevardAquaboulevard/Bad
Vill ni bada ta er hit. En stor park där det finns inomhusbad och utomhusbad. Stora rutschkanor, stränder, bubbelbad, vattenfall etc.

Barnen måste vara över 3 år.

Adress: 4-6 Rue Louis Armand (15 arr)

Aquaboulevard »

La Foire du Trone ParisLa Foire du Trone/Tivoli
Vill ni gå på tivoli ta er till Foire du Trône. Varje år öppnar tivolit runt mars till maj. Ett stort nöjesfält både för vuxna och barn. Här finns ett stort antal attraktionen som tex små karuseller, rutschkanor, radiobilar, skjutbanor m.m

Mellan åkpassen kan du äta en bit eller varför inte knapra på lite
popcorn eller sockervadd.

Adress: Pelouse de Reuilly, 15 arrS
La Foire du Trone »
Paris PlageParis Plage
Paris-Plages = "Paris Stränder" varje sommar skapas konstgjorda stränder längs floden Seine.

Varje år i juli & aug förvandlas vägarna till sandstränder med vajande palmer.

Evenemanget startade 2002 i Paris och är nu ett härligt event varje sommar. Från mitten av juli till mitten av augusti, kommer Georges-Pompidou motorväg (4) och La Villette kanalen bassängen (19) omvandlas till en härlig sommarstad med fin sandstrand.

Adress: Georges-Pompidou motorväg (4) och La Villette kanalen bassängen (19)


Lite utanför Paris
Parc Asterix Parc Asterix
Parc Astérix är en nöjespark i Plailly cirka 30 km norr om Paris i Frankrike. Parken har fått sitt namn från den tecknade serien Asterix.
Parken är som vilken nöjespark som helst men flera av karktärerna från Asterix går runt i parken som tex Asterix & Obelix. Alltid kul för barnen att fotas ihop med figurerna.
Här finns Europas längsta berg och dalbana i trä, ett piratskepp, olika vattenbanor, spökhus, ett delfinarie, forsfärd i gummiflottar m.m. Parken är uppdelad i tre sektioner, för de minsta, för de som vill ha spänning och för familjen. Det finns något att hitta för alla åldrar.

Ni kan ta er hit med pendletåg (RER) eller varför inte hyra en bil och styr er egen tid.
Finns cafe, restauranger och glassstånd. Går att klara sig på engelska men det mesta är på franska. Stort, bra, rent & snyggt.

För er som inte vill ha långa köer och hinna med att åka lite är ett besök i denna parken kanske mer värt ett besök än Disneyland.....mycket billigare alternativ än Disneyland.

Tips: åk hit när det är lite varmare och fint väder - finns många vattenleksaker - ni lär bli bööta. Ta med extrakläder till barnen och er själva kanske.

Slipp köa och köp gärna biljett och transport innan du åker dit.

Adress: Autoroute A1, 60128 Plailly
Karta

Parc Asterix »
KÖP BILJETTER Köp entrébiljett till Parc Asterix
KÖP BILJETTER Köp entrébiljett och transport till Parc Asterix
Bilder: resp. hemsida. Toppbild: FreeImages.com/Julie Elliott-Abshire

Boka hotell i Paris

Flygplatstransfer Paris

Paris Pass - rabattkort

Lenny Kravitz, Paris
Lenny Kravitz
Paris 5 Juni 2019

Köp Lenny Kravitz biljetter »


Paris biljetter
PSG - Paris Saint-Germain FC
Lenny Kravitz
Maroon 5
Enrigque Iglesias
Tears for Fears
Paris arenor
Stade De France
AccorHotels Arena
Casino De Paris
Le Zenith de Paris
La Cigale
Philippe-chatrier Court
Parc des Princes
Elysee Montmartre
L'Olympia
ALLA BILJETTER TILL PARIS

Paris Weekend

Boka hotell i Paris
Disneyland Paris

PARIS:FAKTA HOTELL PARIS RABATTKORT Versailles
FLYGPLATSTRANSFER TA SIG RUNT I PARIS RUNDTURER / SIGHTSEEING Notre Dame
FOTBOLLSBILJETTER PSG DISNEYLAND PARIS SEVÄRDHETER Triumfbågen
TURER PÅ SEINE PARC ASTERIX Eiffeltornet Sacre Coeur
SHOPPING KASINO Louvren Fler...
London   New York   Las Vegas   Rom   Göteborg   Stockholm
I Love London   I Love New York   I Love Las Vegas   I Love Rom    
London hotell   New York hotell   Las Vegas hotell   Rom hotell    
London museum   New York museum   Las Vegas museum   Rom sevärdheter    
London Pass   New York Pass   Las Vegas shopping   Rom museum    

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen! Fler guider: Barcelona | Los Angeles | Miami
Januari 2010 © www.iloveparis.se   |  Sekretesspolicy  |   Sitemap  |