Triumfbågen

Arc de Triomphe Paris!

Triumfbågen!

Triumfbågen vid Champs-Élysées.
Ett mycket känt turistmål i Paris. När du går uppför avenyn Champs-Élysées mot Place Charles de Gaulle ser du den stå där så ståtlig längst upp på gatan. Där den ligger möts 12 stycken breda avenyer och bildar en cirkel (rondell) runt Triumfbågen. Du kan gå upp till toppen av Triumfbågen till observationsdäcket. Där får ni en väldigt fin utsikt över hela Paris och så klart Champs-Élysées.

Triumfbågen entrebiljett

Triumpfbågen Paris

Triumfbågen (skip-the-line)
Gör ett besök på insidan av Triumfbågen. Promenera upp till observationsdäcket 50 m upp. Triumfbågen står i mitten av Place Charles de Gaulle och härifrån blickar du ut över de 12 avenyerna som möts just kring detta monument. Vi säger bara: Glöm inte kameran för här uppe får ni en fantastisk utsikt och mycket att fotografera.

I biljetten ingår skip-the-line entré till Triumfbågen!

Tänk på att alla EU medborgare under 26 år går in gratis.

Triumfbågen i Paris

Triumfbågens Tak entrébiljett

Företräde i kön till Triumfbågens tak
Orkar du gå upp för 284 trappsteg till taket på Triumfbågen. Det är värt att göra det! Gå förbi kön med din biljett. Taket ligger 50 meter ovan mark. Samtidigt när du är där kan du besöka "Den okände soldatens grav" vid basen av bågen. Glöm inte kameran. Biljetten är giltlig i 1 år från inköps datum. Finns hiss men den är endast för funktonshindrade gäster .

Personer under 18 år och EU medborgare under 26 år går in gratis!

Triumfbågen Paris by night

Paris by Night

Paris by Night - mfl Triumfbågen
Se Paris på kvällen när allt blir upplyst. Ni åker förbi Triumfbågen och flera andra kända sevärdheter i Paris. Vad sägs om Trocadero, Place de Concorde, Operahuset, Louvren, Pont neuf, Notre Dame, Chatelet, Petit Palais, Grand Palais, Trocadero, Eiffeltornet, Champs Elysées, Invalides, m m

I biljetten ingår skip-the-line entré till Triumfbågen! Tänk på att alla EU medborgare under 26 år går in gratis

Triumfbågen i Paris

Första världskriget i Paris

Första världskriget i Paris – guidad promenad, 3 tim
Följ med på en historievandring i Paris med första världskriget som ämne. Ni går med en guide i en liten grupp, – max 10 deltagare. Kaffepaus ingår. Ni promenerar i ca 3 timmar runtomkring i Paris. Ni passerar områden och platser som utmärkte sig särkilt under kriget. Ni passerar också den okände soldatens grav vid Triumfbågen.

Barn tom 8 år gratis!

Fakta och kuriosa

På bågen finns det texter över Napoleons krigsframgångar och namnen på flera stora krigsgeneraler och flertalet skulpturer.

Fakta
Triumfbågen är 45 meter bred, 50 meter hög och har 284 trappsteg. Finns hiss för de som är funktionshindrade.

Napoleon I
Den 15 nov 1840 bars Napoleons kropp på väg till begravning genom Triumfbågen. Det var 4 år efter att den var färdigbyggd.

Charles Godefroy
Ja så hette piloten som flög sitt lilla flygplan igenom Triumfbågen den 7 aug 1919. Han flög över Avenue de la Grande-Armée och igenom Triumfbågen och ut på Champs-Élysées. Folk slängde sig i skräck ner på gatan. Händelsen förevigades av Jacques Mortane. Här kan ni se filmen på youtube (6 sek) »

Hur tar jag mig till Triumfbågen
Det är mycket trafik runt omkring Triumfbågen, du kommer lättast dit genom en gångtunnel vid Avenue de la Grande Armee. Om du kommer med metron gå av vid Charles de Gaulle - Étoile.

Triumfbågen
Adress: Place Charles de Gaulle (16 Arr), Paris (vid västra delen av Champs-Élysées)

Historia

Napoleon I
Det var Napoleon I som år 1806 bestämde att Triumfbågen skulle byggas till minne av segern över motståndarna Alexander I av Ryssland och Frans II av Österrike vid Austerlitz 1805. Napoleon I regerade till 1814 därför blev inte Triumfbågen klar under hans regeringstid. Det dröjde till 1836 innan den stod klar och då under kung Ludvig Filip I regeringstid. Arkitekterna var Jean Francois Thérèse Chalgrin och Guillaume Abel Blouet.

Den okände soldatens grav
28 jan 1921 gravsattes stoftet av en stupad soldat under Triumfbågen. Detta kom då att bli Den okände soldatens grav. Graven symboliserar alla de som stupade under I och II världskriget. Varje år den 11 november på Stilleståndsdagen (tillägnad vapenstilleståndet 1918) lägger Frankrikes president en krans på graven. Ovanpå graven brinner också den sk. Flame of Remembrance. Inskriptionen på graven lyder: ICI REPOSE UN SOLDAT FRANÇAIS MORT POUR LA PATRIE 1914–1918 (Här vilar en fransk soldat som dog för sitt land 1914-1918).

Vid Triumfbågens bas finns den okände soldatens grav. En låga finns framför bågen som har hållits tänd sedan första gången den 11 november 1923.

Köp entrébiljett till Triumfbågen i Paris

Källa: Wikipedia. Bilder: Wikipedia, Getyourguide, Boxoffice. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide och Boxoffice. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Triumfbågen
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top