Montparnasse Tower

Fantastisk utsikt över Paris!

Montparnasse Tower!

Skyskrapan i Paris.
Besök skyskrapan Montparnasse Tower och få en fantastisk utsikt över Paris city och Eiffeltornet. Tornet är 210 meter och på våning 56 finns en utsiktsplattform. Gör ett besök i deras restaurang eller bar under kvällstid och titta ut över Paris stad. Montparnassetornet ligger i 15:e arrondissementet cirka 3 km sydväst från Paris centrum.

Montparnasse Tower entrebiljett

56:e våningen i Montparnassetornet - fantastisk vy

Takterass och observationsdäck på Montparnasse Tower
Gå förbi kön och åk hiss upp till 56 våningen och besök takterassen och titta ut över Paris stad. På våning 56 befinner ni er inne på våningen med fönster från golv till tak. Observationsdäcket har en 360-gradig utsikt. Du blickar ut över Paris stad och kan titta på Eiffeltornet från en helt annan vinkel. Hissen tar dig fram till våning 56. Vill ni ta er vidare upp till takterassen, fortsätter ni ett par trappor via fots.

Montparnassetornets observationsdäck har öppet året om, alla dagar!

Montparnasse Tower i Paris

Montparnasse Tower entrébiljett

Besök observationsdäcken på MontParnasse Tornet
Gör ett besök till ett av måste sevärdheterna i Paris - Montparnasse Tower. Helt otrolig utsikt över staden och ni får se Eiffeltornet och övriga kända sevärdheter från ovan. Hissen tar er till 56 våningen och vill ni ytterligare högre upp - ta trapporna till toppen. På våning 56 befinner ni er inne på våningen med fönster från golv till tak. Vill ni fortsätta till takterassen, gå upp för trapporna.

Montparnassetornets observationsdäck har öppet året om, alla dagar!

Lika bra utsikt som från Eiffeltornet

Det finns de som säger att utsikten är bättre från Montparnasse Tower än från Eiffeltornet. Avgör själv. Det som kan vara bättre är att du undviker de långa köerna som brukar vara vid Eiffeltornet.

Utsikt
Besök gärna tornet en sen kväll när staden är upplyst. Att se Eiffeltornet, Triumfbågen och övriga staden upplyst är en storslagen syn. För er som vill besöka utsiktsdäcket på dagen kan en molnfri och klar dag göra att ni kan se ca 4 mil i alla riktningar. Ni kan köpa presenter i butiken och fika i ett café. Välj mellan observationsdäcket på vån 56 och utetakterassen.

Vilka sevärdheter ligger nära MontParnasse Tower
Det finns många populära sevärdheter i närheten, bland annat Montparnasse kyrkogård och Luxembourgträdgården.

Mont Parnasse
Adress: 33 Avenue du Maine(13 Arr), Paris

Historia

Arkitekter Montparnasse Tower
Tornet ritades av arkitekterna Urbain Cassan, Eugène Beaudouin och Louis Hoym de Marien och byggd av Campenon Bernard. Tornet konstruerades mellan 1969-1973. Skyskrapan var den högsta skyskrapan i Frankrike fram till 2011. I byggnaden finns det mest kontor.

Hur högt är tornet?
Tornet är 210 meter högt och är byggt ovanpå Montparnasse - Bienvenüe Paris tunnelbanestation. På våning 56 finns det en resturang "Le Ciel de Paris". Finns också en uteterass som du kan besöka. En helt fantastisk utsikt över Paris och Eiffeltornet. Högst upp finns en champagnebar.

Spindelmannen
Spindelmannen År 1995 besteg den franske klättaren Alain "Spiderman" Robert tornet utan några säkerhetsanordningar. Han klättrade bara med sina händer och fötter. Han klättrade igen på tornet 2004 och 2015.

Köp entrébiljett till Montparnasse Tower i Paris

Källa: Wikipedia. Bilder: Wikipedia, Getyourguide, Boxoffice. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide och Boxoffice. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Montparnasse Tower
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top